AKP Filistin Halkının Dostu Değil Düşmanıdır

AKP Filistin Halkının Dostu Değil, Düşmanıdır
Erdoğan’ın Filistin İçin Söylediği Her Şey Yalandır

7 Ekim 2023’de Filistin direniş örgütlerinin İsrail’e karşı yaptığı taarruzdan sonra İsrail soykırıma girişti. Elbette Türkiye halkları İsrail’in suçlarına ortak olamazdı. Bu konuda halk tepkisini ortaya koydu. Erdoğan ve onun çetesi AKP ise meydanlarda sanki Filistin halkının yanındaymış gibi göstermeye çalıştı kendilerini. Ancak Erdoğan bir taraftan İsrail’e ve İsrail Başbakanı Netenyahu’ya ağır sözler sarf ederken öte yandan İsrail ile olan işbirliğini katmerlendirdi.

Erdoğan’ın 7 Ekim 2023’den sonra söylediği sözlerin bir kısmı şunlar;

  • “Ülkemiz topraklarını da içeren vadedilmiş topraklar hezeyanıyla nükleer silah kullanma tehditleriyle sabrımızı zorluyorlar.”
  • “İsrail devlet gibi değil örgüt gibi davranırsa öyle muamele görür.”
  • “İsrail, biz de seni savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz.”
  • “İsrail gerçek bir orduyla karşı karşıya geldiğinde paramparça olacak.”
  • “ABD’nin ve batılı ülkelerin sınırsız desteğini alan İsrail hükümeti, katliamlarına tam 40 gündür aralıksız şekilde devam ediyor. Evlerini terk etmeye zorladığı sivilleri yolda kasıtlı olarak bombalayan bir canilikle kelimenin tam anlamıyla bir devlet terörü estiriyor. İsrail bir terör devletidir”
  • “İsrail yönetimi bir avuç toprak parçasına sıkıştırdığı Gazzelileri acımasızca katlediyor.”
  • “İsrail’in soykırım politikasına karşı insanlık yekpare bir şekilde eyleme geçmeli.”
  • “İsrail yönetimi zalimdir, hırsızdır, katildir.”
  • “Birkaç gün önce masum bir Filistinli kadının İsrailli askerler tarafından öldürülmesi vicdanları harekete geçiremiyorsa artık sözün bittiği yerdeyiz demektir.”
  • “Sen bir işgalcisin, sen bir örgütsün.”
  • “İsrail yönetimi, Gazze’de tüm insanlığın yüzünü kızartacak canilikte zulüm ve katliamlara imza atıyor.”
  • “İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir.
  • “Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum.”
  • “İsrail, bağımsız bir Filistin Devleti’nin varlığını kabul etmelidir. Filistinli kardeşlerimizi asla sahipsiz, çaresiz ve yalnız bırakmayacağız. Barış için garantörlüğe hazırız.”
  • “Siz çocukları öldürmeyi iyi bilirsiniz. İsrail çocukları öldürüyor.”
  • “İsrail’e cesaret ve destek veren ABD ve Avrupa devletleri, tarihe kadın ve çocuk katillerinin hamisi olarak kaydolmuşlardır.”
  • “İsrail’deki sivillerin öldürülmesine açıkça karşı çıkıyoruz, Gazze’deki masumların katledilmelerini de asla kabul etmiyoruz.”

Halkımız “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” demiş. Erdoğan bir taraftan İsrail’e esip gürlerken öte yandan katil, işgalci, örgüt gibi sıfatlar taktığı İsrail ile ticari ilişkilerini büyütmeye devam ediyor. İsrail’e giden gemilerin büyük çoğunluğu ise yine AKP’lilere ait.

Erdoğan’ın Binali Yıldırım’ın, Zorlu’nun gemileri her gün İsrail’e gidip geliyor. Türkiye Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu: Türkiye’den İsrail’e günlük sekiz gemi gidiyor, diyerek işbirlikçiliklerini alenen ilan etmiştir. Bu nedenle diyoruz ki;

AKP’nin İsrail’den bir farkı yoktur.

Erdoğan ve çetesi AKP’nin Filistin halkı için söylediği her şey yalandır.

2023 yılında İsrail Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı 13. ülke konumunda. İthalatta ise İsrail 34. sırada bulunuyor.

AKP iktidarında Türkiye-İsrail arası ticari ilişkiler ve ticaret hacmi katlanarak arttı.

AKP iktidara geldiği 2002 yılında Türkiye’nin İsrail’e ihracatı 861,4 milyon dolar; İsrail’den ithalatı ise 544,5 milyon dolardı. 2000-2023 arasında iki ülke arasındaki ticaret dengesi hep Türkiye’nin lehine oldu.

Türkiye İsrail’e silah satıyor mu?

Türkiye’nin İsrail’e silah satıp satmadığı; bunların askeri silahlar olup olmadığı da sık sık gündeme geliyor.

10Haber’in TÜİK verilerinden yararlanarak ‘Gazze’ye bomba yağarken Türkiye’den İsrail’e silah satılmış’ haberi üzerine TÜİK bu kuruma bir açıklama gönderdi. 10Haber’in paylaştığı açıklamaya göre TÜİK şu bilgileri yolladı:

“2023 yılının Ocak-Kasım döneminde İsrail’e 93. Fasıl kapsamında yapılan ihracat toplam 903 bin dolar, Kasım ayında yapılan ihracat ise 80 bin dolardır. Haberlerde bahsi geçen silah ve mühimmata ilişkin ürünler 9303 tarifesi altındaki ‘harp amaçlı olmayan ateşli silahlardan, 9305 tarifesi altındaki ‘rovelver ve tabancalara ait aksam ve parçalardan ve 9307 tarifesi altındaki kılıç, pala, süngü benzeri ürünlerden oluşmaktadır.”

TÜİK bu silahların türüne dair şu açıklamayı yaptı: “Sonuç olarak Türkiye’nin İsrail’e ihraç ettiği 93. Fasıl altındaki ürünler harp silahları ve mühimmatı değil, kişisel amaçlı spor av vb. amaçlı silahlar ve bunların aksam parçalarına ilişkindir.”

TÜİK’in verilerinden de takip edilebilen bilgiye göre 903 milyon dolar içindeki satışın 14 bin 600 doları “spor, av vb amaçlı ateşli silahlar”dan; 13 bin 400 doları ise “kılıç, pala ve süngü vb ürünler”den oluşuyor. İhracatın çok büyük bir kısmını oluşturan 887 bindolarlık satış ise “ateşli silahların aksam ve parçaları”ndan oluşuyor.

Türkiye’nin ihracat hep ithalattan yüksek seyretti. 2014 yılında denge iyice birbirine yaklaşırken son yıllarda Türkiye’nin ihracatı keskin şekilde yükseldi.

2010’daki Mavi Marmara krizinden sonra ticaret hacminin düşmemesi siyasi ihtilaflara rağmen ekonomik ilişkilerin güçlü olduğuna işaret ediyor.” (Euronews Yayınlanma Tarihi 05.02.2024)

Erdoğan İsrail’e katil diyor silah satıyor.

İsrail ile olan ticaret hacmini katliam sürerken büyütüyor.

Hitap ettiği kitlesinin ve halkın gözünde şirin gözükmek için İsrail’i işgalci, zalim diye anlatırken İsrail’in katliamlarını önlemek için tırnağını dahi hareket ettirmiyor.

Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne başvuran Güney Afrika olurken AKP sadece seyrediyor.

AKP’li vekiller Meclis’in İsrail komitesinde yer alabilmek için birbiriyle yarışıyor.

İsrail’in vurduğu Gazze’de can kaybı 33 bine dayandı!

İsrail’in 176 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze’de can kaybı 32 bin 705’e yükseldi. Enkaz altında ve yol kenarlarında çok sayıda cesedin bulunduğu bölgede, İsrail’in engellemeleri dolayısıyla cenazelere ulaşılamıyor.

İsrail şu ana kadar on binden fazla kadın ve çocuğu katletti.

Gazze’de her gün Filistin halkı bombalanarak, kurşunlanarak, kimyasal silahlarla katlediliyor. Binlerce kişinin kolu bacağı koptu.

İsrail’in suç ortağı AKP, MÜSİAD ve TÜSİAD’dır.

Bunlar ellerini Filistin halkının kanıyla yıkayanlardır.

Bir yandan Filistin halkı için acı çektiklerini söylerken öte yandan İsrail’e desteği hiç kesmediler. Bilakis savaş döneminde desteklerini daha da arttırdılar. Sözde İslamcı MÜSİAD ve laikçi TÜSİAD İsrail’le ilişkilerini daha da derinleştirdi.

Erdoğan mitinginde “İsrail’le ticareti kes” pankartı açan “başörtülü bacılarını” polisine dövdürüp bu pankarta el koydurdu. Gözaltına alınan gençlerden biri yaşadıklarını şu sözlerle anlatıyor;

“Polisler bizi işaret etti ve birbirlerine bizi göstererek bir şeyler söylediklerini duyduk. ‘İsrail’le ticaret Filistin’e ihanettir’ diye slogan attık. Arkadan gelen iki-üç kadın polis pankartı çekiştirerek elimizden aldı ve bizi darp ederek çok sert hamlelerle miting alanından çıkardı. Çıkarken slogan atmaya devam ettik. Attığımız slogan şuydu ‘Hükümet soykırıma ortak olma, Erdoğan soykırıma ortak olma işbirliğini kes.’ Polis çok sert şekilde ağzımızı kapattı. Kolumuzu sıktı. Pankartın ucunu tutan iki kişiyi aldılar. Bizi alanın ortalarına doğru götürdüler ve polisler geldi. Kimliklerimizin fotoğrafı çekildi. GBT yapılacağı söylendi ve bize pankartı içeri nasıl soktuğumuza dair sorular sordular. ‘AK Partili misiniz? AK Parti Gençlik Kolları’na üye misiniz? AK Partili değilseniz neden mitinge geldiniz?’ gibi sorular sordular.” (Medyascope, 24 Mart 2024)

Netanyahu’ya Nazi diyen Erdoğan’ın kendisi de bir Nazi’dir.

Erdoğan bugün Netenyahu’nun suç ortağıdır.

Bugün meydanlarda İsrail’e hakaretler yağdırmalarının asıl nedeni seçimlerde oy alabilmektir. Çünkü halkımız Filistin halkının gerçek dostudur. Erdoğan’da bunu gayet iyi bildiğinden dolayı halkımızın duygularına hitap ediyor. Yalanlarıyla halkımızı aldatmaya çalışıyor.

Erdoğan’ı, AKP’si, MÜSİAD ve TÜSİAD’ıyla hepsi kapitalisttir. Daha fazla kâr için işlemeyecekleri cinayet yoktur. Bugün Filistin halkının katledilmesine ortak olmalarının tek sebebi daha fazla kâr elde etmektir. Meydanlarda Filistin’i destekleyen tüm sözleri palavradan ibarettir. Onlar Filistin halkının dostu değil düşmanıdırlar.

(Halk Okulu, Sayı 231)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Benzer Yayınlar