Kitap: Sosyalizmi Kurmanın Emperyalizme Vurmanın Ustası: Stalin

Kitabı İndirmek İçin Tıklayınız

Kitap Adı: Sosyalizmi Kurmanın Emperyalizme Vurmanın Ustası Stalin

Yazar: Güven Usta

Basım Tarihi: Ağustos 2023

Yayınevi: Boran Yayınevi

Önsöz:

Tarih bizi Stalin’le yargılar. Eğer Stalin’i savunuyorsanız tarihin doğru tarafında duruyorsunuz demektir. Ve emperyalistlerin nefretini kazanırsınız. Onlar Stalin’i savunanlardan nefret ederler. Hemen zehirli oklarını üzerinize gönderirler. Çünkü korkarlar. Hem de ölümüne korkarlar. Stalin’i savunanların gözlerinde kendi sonlarını gördükleri için korkarlar.

Emperyalistleri anlayabiliyoruz. Bir Stalin’le baş edemiyorlar ve binlerce, milyonlarca Stalin’in varlığını düşünmek dahi istemiyorlar. İşte Stalin’i savunmak; amasız- fakatsız savunmak böyle bir güçtür. Stalin’i savunmak onun gibi yaşamak, onun gibi düşünmek demektir. Asıl güç budur. Bu güç emperyalistleri korkutur. Stalin’in fotoğrafından bile korkuyorlar. Gördükleri yerde bin parçaya bölüyorlar.

Stalin’in sözlerini hızla sansürlüyorlar. Neden mi? Stalin’in sözleri silahlardan daha güçlüdür. Onun sözleriyle buluşan beyinlerde emperyalist sistemi yok edecek siyasi bilinç oluşmaya başlar.

Emperyalistler hem korkuyorlar hem nefret ediyorlar. Hem yok sayıyorlar hem varlığını paramparça etmek istiyorlar.

Stalin’i anlatmaya karar verdiğimizde böyle bir manzara ile karşılaşacağımızı biliyorduk. Yanılmadık. En savunuyor görünen, hatta kendine “sol” diyenlerin yazdığı kitaplar dahi Stalin’i Marksist-Leninist kimliğinden soyundurarak anlatmayı tercih ediyor. “sol “ adına Stalin’e saldıranlar ve onu mahkûm etmeye çalışanlar Marks, Engels ve Lenin’e saldırmayıp, oportünist, reformist düşüncelerini gizlemek ve burjuvaziye şirin görünmek için Stalin’i hedef alıyorlar. Marksist-Leninist devrimci kimliğini çıkarırsanız Stalin’den geriye ne kalır? Hiçbir şey. Zaten bütün mesele Stalin’in Marksist-Leninist olmasıdır. Başka bir şey değil.

Emperyalistlerin Stalin’e saldırmalarının temelinde de Marksizm-Leninizm’i mahkûm etmek vardır. Çünkü sadece Marksist-Leninistler emperyalist sömürücü sistemini yıkarak sosyalizmi kurmayı ve komünizme ilerlemeyi tutarlı biçimde savunur, bunun mücadelesini verirler. Ve yine sadece Marksist-Leninistler oportünistlerin ve reformistlerin mücadele kaçkınlıklarını açığa çıkarırlar.

Halkların Stalin’e olan sevgisi de her geçen gün büyüyor. Emperyalist saldırıya, “sol” adına yapılan çarpıtmaya rağmen. Gerçeklerin böyle bir gücü vardır. Lenin “Gerçekler devrimcidir” derken bunu anlatır. Stalin’i tanıyanlar onun düşüncelerinde umut görüyorlar. Biz de kitabımızda tam olarak bunu anlatmaya çalıştık.

Emperyalist karşı-propaganda saldırılarına cevap verme ihtiyacı duymadık. Biz Stalin’i anlattık. Tüm o yalanlara en güzel cevap, onu anlatmaktır. Engels’in dediği gibi;

Ben yalnızca Bay Duhring’ in yanıtına karşı yanıt verme hakkını isteyebilirim. Ne var ki ben, Bay Duhring’ in saldırılarıma karşı yazdıklarını okumadım. Ve özce bir neden olmadıkça da okumayacağım; teorik düzeyde ondan kurtulmuş bulunuyorum.”

Bu nedenle yalanlara cevap vermekle ilgilenmedik. Marksist-Leninistlerin gözünden Stalin›i anlattık.

Kitapta çeşitli alıntılar vardır. Bu alıntıların bazılarında köşeli parantez bulunmaktadır. O köşeli parantezler bize aittir.

Kitap boyunca genel tarihsel anlatımın dışına çıkan kutular mevcuttur. Bu kutularda Stalin’in önce çıkan devrimci özelliklerinden bahsettik. Böylece Stalin’in daha yakından tanınacağını düşündük.

Stalin bir turnusol kâğıdı. Devrimci olan ile olmayan arasındaki ayrımı o belirliyor. Tarih her geçen gün Stalin’i ve onun şahsında Marksizm-Leninizm’i haklı çıkarıyor. Bize de Stalin’in hayatından öğrendiklerimizle bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm mücadelesinde zafere ilerlemek görevi düşüyor. Stalin’in öldüğünü düşünenler yanılıyorlar. O bizimle beraber savaşmaya devam ediyor. Sonuna, sonsuza kadar Stalin’le beraber.

İyi okumalar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Benzer Yayınlar